Punem la dispozitia publicului interesat servicii de transport maritim, fiind o maniera de a transporta diverse marfuri, in conditii de siguranta. Se orienteaza spre aceasta linie de servicii atat comerciantii de talie mica si mijlocie, cat si cei de talie mare. Reprezinta o modalitate pentru a realiza transporturi internationale ce vizeaza dimensiuni si cantitati mari. Totul se realizeaza prin vase ce au fost concepute special pentru a finaliza cu succes astfel de transporturi.

Transportul maritim de marfuri si cum se realizeaza acesta

Pentru a putea realiza un transport de marfuri pe cale maritima, este necesar a avea la dispozitie o serie de elemente ce transpun planurile in realitate. In continuare transporturile reprezinta o necesitate si aduc o contributie insemnata in ceea ce priveste economia la nivel de tara. Nici nu mai este necesar sa enumeram industriile fara de care multe dintre activitatile din prezent n-ar mai putea fi realizate.

Iata care sunt elementele care contribuie la organizarea si finalizarea unui transport maritim de marfuri:

  • Nava maritima

Pentru a putea efectua un astfel de transport, de marfuri, este necesar a utiliza o nava maritima comerciala. Aceasta trebuie sa fie dedicata scopului comercial. Asta insemna ca este conceputa special pentru a realiza transport de marfuri si nu oricum, ci in conformitate cu toate aspectele pe care le impune legea.

  • Portul comercial

Un transport in acest regim va pleca dintr-o zona special amenajata pentru ca vasele prin care se realizeaza sa poata ancora. Portul este locul ce permite transferul marfurilor pe uscat, respectiv preluarea acestora in vase si livrarea la destinatia stabilita.

  • Incarcatura

Poate sa fie vorba despre pasageri sau marfuri in general. Noi iti punem la dispozitie servicii pentru transportul de marfuri. In functie de tipul de cargo, va continua procedura de realizare a transportului.

  • Reglementarile si documentatia

Bineinteles ca si in acest caz, ca al oricarui tip de transport de altfel, pe orice cale (aeriana, maritima, rutiera), trebuie urmat un set de reglementari. Neaparat trebuie indeplinit setul de norme impus pentru a duce la bun sfarsit o activitate de acest fel.

Motivele variaza de la faptul ca trebuie respectate drepturile ambelor parti participante – ale celor ce ofera serviciile si ale celor ce le solicita, pana la siguranta tuturor celor implicate in plan. Conteaza ca transportul sa se realizeze in conditii profesionale, respectand principii bine stabilite, dar totodata evitand deteriorarea calitatii marfurilor.

In aceasta privinta exista reglementari care sunt prevazute de altfel in acorduri internationale. Cu toate acestea nu trebuie pierdut din vedere ca fiecare tara are posibilitatea de a impune propriile reglementari, respectiv sa solicite indeplinirea anumitor conditii pentru a putea efectua transporturi de orice fel, inclusiv de marfuri.

Iata deci ca transportul de marfuri pe cale maritima este unul ce vizeaza un nivel inalt de profesionalism, de complexitate. Exista numerosi factori de influenta in ceea ce il priveste, dar totodata exista si cerere si oferta. Am cautat sa onoram dorintele clientilor nostri, punand la dispozitia acestora servicii impecabile, adaptate in permanenta la noile cerinte si reglementari, ce vizeaza atat partea practica, cat si documentatia de realizat.

Desigur ca este vorba despre o sfera de activitate care vine la pachet cu o serie de avantaje. Scopul pe care il urmareste este usor de intuit – de a transporta marfuri in diverse locatii.

Aleg transportul maritim cei care doresc sa transfere cantitati mari de marfuri. Este o solutie mai ales pentru cei care vizeaza obiecte extrem de valoroase, respectiv fragile sau care necesita o atentie speciala. Este de preferat aceasta cale pentru a evita, spre exemplu, turbulentele – specifice transportului aerian, respectiv franele bruste – specifice transportului rutier.

Contacteaza-ne pentru a afla mai multe informatii despre acesta modalitate de transport si pentru a primi o oferta de colaborare.