Cu un rol deosebit in societatea actuala si buna dezvoltare a economiei fiecarei tari sunt serviciile de transport, realizate in prezent pe diferite cai. Mai ales in ceea ce priveste industriile de care depinde desfasurarea majoritatii activitatilor zilnice, transporturile sunt cele care fac evolutia lor si mentinerea la anumite standarde posibila.

Ne vom indrepta atentia in randurile ce urmeaza asupra transportului maritim si a ce presupune acesta. Se orienteaza spre aceasta metoda de transport oricine – comercianti mici, mijlocii si mari. Face parte in principal din categoria transportului international, vizand cantitati relativ mari de marfuri, ce impun utilizarea de vase speciale.

Transport maritim de marfuri prin Heavy Cargo Spedition

Indiferent de tipul de marfa de transportat prin Heavy Cargo Spedition, va punem la dispozitie servicii profesionale, vizand atat container complet – FCL, cat si transporturi de tip LCL – care vizeaza mai putin de un container. Oferim tuturor clientilor nostri o lista completa de servicii vizand transportul maritim. Acestea se refera la:

  • transportul local pana in punctul de import/export
  • intocmirea documentatiei privind transportul
  • intocmirea formalitatilor de natura vamala
  • operatiunea privind depozitarea marfii
  • preluarea containerului pe nava ce va realiza transportul maritim, indiferent de destinatia lui

Procesul pe care il presupune un transport maritim de marfa este in mod cert unul cu caracter complex, in realizarea caruia intervin numerosi factori. Desigur, atat timp cat exista cerere, avem in vedere solutii personalizate pentru fiecare dintre clientii nostri, respectiv organizarea si efectuarea unui transport maritim eficient, in conditii de siguranta deplina. Interesul nostru este de a le oferi tuturor clientilor nostri servicii impecabile privind acest tip de transport, dar si celelalte in care suntem specializati de altfel, pentru a realiza colaborari fructuoase.

Calea maritima si avantajelele acestei solutii de transport

Transportul marim indeplineste aceelasi obiectiv ca orice alt tip de transport de altfel. Acesta vizeaza transferul de marfuri de la o locatie spre punctul de destinatie, prin mijloace special concepute si amenajate in acest sens.

Ce avantaje prezinta aceasta metoda de transport spre care se orienteaza un numar impresionant de comercianti? Referitor la aceasta latura de transport, se evidentiaza prin capacitatea sa de a transfera marfuri care prezinta cantitati si dimensiuni enorme. Se orienteaza spre aceasta sfera de servicii mai ales cei care doresc sa realizeze transportul de marfuri deosebit de valoroase, respectiv din cele ce necesita atentie sporita la transportare. De altfel, transportul maritim constituie o solutie si pentru marfa ce necesita un tratament delicat, care este fragila, care nu poate fi supusa unor socuri neprevazute.

Spre exemplu, este vorba despre acele marfuri care nu pot fi nicicum transportate pe alta cale, respectiv pe cale aeriana. Ar putea supune incarcatura unor evenimente neprevazute, impacturilor, socurilor la aterizare. In cazul transportului rutier, franarile bruste sau drumurile denivelate ar putea constitui o problema vizavi de aceasta categorie de marfa.

Recomandam transportul maritim de marfa si atunci cand este vorba despre distante lungi intre punctul de plecare si destinatie. Atunci cand intre acestea exista ape circulabile, avem in vedere pentru clientii nostri rute sigure de transport.

Atragem atentia asupra importantei pe care o au conditiile in care se desfasoara transportul maritim. Poate fi efectuat doar de transportatori avizati in acest sens, care au atat cunostintele necesare in domeniu, dar si care se pot supune tuturor rigorilor pe care le impune legea. Acestea se refera la siguranta transporturilor, precum si la diversele aprobari de care este nevoie pentru a putea duce la capat transportul.

Ne-am asigurat ca acoperim toate cele ce se impun prin lege si care sunt moral necesare de indeplinit, astfel ca fiecare client cu care colaboram sa beneficieze de transporturi maritime eficiente, sigure, in termen si de succes. Ne puteti contacta pentru mai multe detalii privind transportul international de marfuri pe cale maritima.