Pare greu de crezut, insa transportul agabaritic exista din cele mai vechi timpuri, chiar din perioada faraonilor din Egiptul Antic, cand au fost ridicate renumitele piramide. Pe intelesul tuturor, transportul agabaritic inseamna transportul de marfuri foarte grele.

Spus pe larg, transportul agabaritic presupune transportarea si manipularea acelor obiecte grele care depasesc greutatea standard de 24 de tone. Astfel, containerele normale sau transportatoarele conventionale nu sunt suficient de mari pentru a putea transporta aceste marfuri devenite astfel agabaritice.

Transportul de marfuri agabaritice se poate realiza nu doar in tara, ci si international. Cel intern se efectueaza, asa cum si denumirea sugereaza, in granitele aceleasi tari, dintr-un punct in altul. Pe de alta parte, atunci cand se traverseaza granitele unui stat, transportul devine extern sau international.

La dezvoltarea transportului agabaritic a contribuit progresul tehnologic datorita caruia s-au realizat obiecte din ce in ce mai voluminoase si mai grele. Dincolo de tehnologie, un aport la extinderea transporturilor agabaritice l-a adus criza petroliera, aceasta obligand tarile nordice ale Europei sa inceapa extragerea de titei prin fortele proprii pentru a iesi mai avantajos. Acest proces a marcat un punct critic in evolutia acestui tip de transport, intrucat nici nu a trecut un an, iar pe Marea Nordului au inceput sa se efectueze transporturi agabaritice masive, in scopul exploatarii petrolului.

Ce presupune organizarea unui transport agabaritic?

Chiar daca in prezent le vezi peste tot, transporturile agabaritce sunt complexe si implica o organizare minutioasa. Fiecare detaliu, aparent minor, trebuie abordat cu maxima responsabilitate, intrucat orice amanunt poate pune in pericol siguranta transportului, timpii de livrare, incarcarea sau descarcarea. Dexteritatea de a efectua aceste transporturi agabaritice nu este altceva decat consecinta unei organizari stricte, a dedicarii si a contributiei profesionistilor care activeaza in acest domeniu.

Planificarea unui transport agabaritit urmareste o serie de pasi deosebit de importanti. Nu se poate omite niciunul si trece direct la transportul propriu-zis. In randurile de mai jos iti vom explica despre ce este vorba!

Greutate si dimensiuni

Pregatirea unui transport agabaritic debuteaza cu determinarea dimensiunilor si greutatii marfurilor transportate. Inaltimea, latimea si lungimea acestora vor dicta nu doar identificarea trailerului potrivit, ci si a traseului pe care va putea fi realizat transportul. Intrucat exista drumuri care prevad unele restrictii sau limitari cu privire la greutate, acestea vor fi luate de asemenea in considerare la stabilirea rutelor de parcurs. Pentru a beneficia de siguranta deplina pe durata transportului, greutatea marfii trebuie repartizata in mod echilibrat pe axele trairelului.

Determinarea rutei

Acest proces continua cu determinarea rutei de transport. Specialistii nostri in transporturi agabaritice vor prelua aceasta sarcina, urmarind livrarea marfii in conditii cat mai bune si in timp util.

In acest sens, se va pregati documentatia necesara – autorizatiile si avizele speciale, conform cu reglementarile legale in vigoare. Tinem sa mentionam ca avem o colaborare eficienta cu autoritatile romane, astfel ca procurarea documentelor necesare va decurge natural, fara riscul de a pune in intarziere transportul.

In plus, se vor cauta cele mai avantajoase rute ocolitoare atunci cand exista anumite restrictii pe drumurile publice.

Incarcarea si descarcarea marfurilor agabaritice

Dupa ce restul aspectelor au fost lamurite, ramane de rezolvat o chestiune de asemenea importanta – incarcarea si descarcarea marfurilor agabaritice.

Compania noastra garanteaza siguranta maxima nu doar a transportului, ci si a manipularii marfurilor, astfel incat totul sa decurga in cele mai bune conditii pana la final. La incarcare si la descarcare, profesionistii nostri vor asigura integritatea marfii, ce va fi manevrata cu deosebita atentie.

Asadar, vei gasi la noi solutii complete si potrivite pentru transportarea unor marfuri in deplina siguranta. Suntem disponibili pentru a oferi consultata in orice chestiune cu privire la transporturi agabaritice si oferim raspuns prompt la fiecare nelamurire. Acceptam orice fel de provocare si suntem pregatiti sa identificam solutiile corespunzatoare acesteia!