Domeniul transporturilor este unul deosebit de vast si in continua dezvoltare. Daca intentionezi sa iti deschizi un business care va implica si aceasta necesitate, vestea buna este ca nu vei duce lipsa de optiuni. Fiecare tip de transport insa presupune anumite cunostinte, pe care trebuie sa ti le atribui pentru a putea lua deciziile potrivite cu fiecare ocazie. Vizavi de transportul frigorific, de asemenea trebuie sa fii in tema legat de ce presupune aceste si particularitatile sale.

Cateva generalitati cu privire la transportul frigorific

Daca marfa in discutie se refera la produse alimentare conservate prin refrigerare, atunci trebuie sa te asiguri ca alegi serviciul potrivit vizavi de transportarea lor. Totul trebuie sa se desfasoara in anumite conditii, pentru ca produsul sa ajunga la destinatie in siguranta, fara a fi alterate in vreun fel. Asadar, vei avea nevoie de servicii de transport marfa de la locul de productie la cel de prelucrare, respectiv de comercializare sau depozitare corespunzatoare.

Responsabilitatea specialistilor este de a asigura conditii optime de microclimat, in functie de ce impune fiecare tip de produs in parte. Principalele categorii de transport sunt cel naval, aerian, auto si pe cale ferata. In cazul celor de tip frigorific, unitatile in cauza trebuie sa prezinte incinte izolate, alaturi de sisteme de racire profesionale, care sa garanteze pastrarea marfii intr-o stare corespunzatoare.

Iata care sunt caracteristicile pe care trebuie sa le indeplineasca mijloacele de transport ce vizeaza instalatii frigorifice:

  • Functionare in conditii de siguranta, care sa asigure temperaturile corespunzatoare, indiferent de situatiile ce ar putea interveni pe durata transportului
  • Un gabarit redus si o masa asemenea
  • Functionarea instalatiilor trebuie sa fie posibila chiar si in conditii speciale de genul socurilor, a oscilatiilor sau a inclinarilor
  • Regimul pentru pastrarea produselor transportate trebuie sa fie mentinut la un nivel stationar
  • Satisfacerea nevoiii de a raci rapid spatiul frigorific dupa ce in el au fost depozitate produsele de transportat.

Cand vine vorba despre aceasta sfera de servicii, va punem la dispozitie cele necesare, efectuate in conformitate cu specificatiile tehnice care trebuie respectate pentru a putea fi efectuate optim. Va iesim in intampinare cu astfel de servicii, pentru a deplasa in conditii de siguranta deplina cantitatea de marfa dorita, in acest regim, asigurandu-va ca va beneficia de un control optim al temperaturii, din momentul preluarii pana in cel al predarii.

Stim despre importanta pe care o prezinta un transport corespunzator, care sa nu faca nici un compromis in ceea ce priveste efectuarea cursei cu succes. In acest sens, dispunem de posibilitatea de a face adaptarile si reglajele necesare de temperatura, in functie de valorile optime, astfel ca transportul de marfuri perisabile in stare refrigerata sau congelata sa fie dus la bun sfarsit. Totul se datoreaza capacitatii tehnologiei implementate pe masinile special disponibile pentru astfel de servicii.

De altfel nu iese din discutie monitorizarea permanenta a indicilor, cu scopul de a nu favoriza in nici un fel expunerea marfii la pericole de orice tip.

Poate fi considerata una dintre cele mai importante verigi ale lantului frigorific – ne referim aici la transportul auto frigorific. Acesta s-a diversificat si adaptat in asa fel incat orice tip de marfa dispune de conditii excelente de transport: autocisterne, mijloace izoterme, mijloace auto refrigerante. Fiecare in parte prezinta particularitati vizavi de care trebuie sa fii atent atunci cand optezi pentru astfel de servicii.

In categoria produselor ce pot beneficia de transport frigorific intra, in linii mari, dupa cum urmeaza: legume si fructe refrigerate sau congelate, preparate sau semipreparate din carne (peste, pui, porc), diverse produse alimentare care vin insotite de riscul de perisabilitate, dar si produse medicinale si farmaceutice, ori alte marfuri perisabile care impun pastrarea unei temperaturi specifice. Va asteptam pe site-ul www.HCSpedition.ro cu servicii de transport frigorific complete si costuri accesibile.